Kosár: 0 termék
 x 

Jelenleg üres a kosarad!

Összesen 0 Ft

Vintage&Loft

Vintage&loft

A loft, mint stílustrend az 1970-es évek, Angliájából eredeztethet.ő. Ez időtájt az iparvárosokban nagy számban zártak be gyárakat és váltak üressé.

Egyre többfelé bukkanthatunk lakássá, étteremmé, középületté átalakított szélmalommal, nyomdával, magtárral, iskolával, istállóval, vagy lakássá alakított középkori templommal.  A loft stílus nagy népszerűségre tett szert az USA-ban és Nyugat-Európában is.

Hozzánk csak igen megkésve,az elmúlt néhány években kezdtek loft lakásokat kialakítani. A hatalmas tereket megmozgató loft épületek, ipari designnal vannak fűszerezve, úgymint  csövek, beton pillérek, gerendák, hatalmas üveg ablak felületek.

A teret födémnyílások törik meg, hirtelen változik a belmagasság, itt-ott gerendák lógnak be a térbe, valamint elrejthetetlen ipari csövek és technikai megoldások láthatóak a térben, melyek mind a tervezőt mind  lakókat kihívás elé állítják.

A loft díszpárnái között ugyanúgy találhatunk indusztriális és vintage darabokat is. A keveredésben a textilek között a sötétebb, mattabb, fiúsabb színek dominálnak, textúrájában a bőr vagy extravagánsabb illetve durvább tapintású anyagok kerülnek előtérbe.

 

 

 

 

Találatok: 1 - 18 / 91

Kövess minket